7 Nisan 2010 Çarşamba

Su gibi

Bir gerçek, evliya, Aşık, Maşuk, Akan ırmak gibidir yani su sürekli akar akar saf ve temizdir gittiği her yere bereket katar, çölde bile vahadır.

Bir bölgede toplanırsa orada göl olur binlerce hayatı yaşamı benliğinde taşır içine girip dalmadıkça benliğindekini göstermez sadece görünen yüzeyseldir illa benliğine özüne girip bilmen gerekir tabi onunda kuralları vardır bu kurallara uymazsan seni içinde boğar saflık ve temizlik bağlılık eğitim çok önemlidir.

Gökten gelip nereye akarsa aksın toplandığı ırmaktan özüne döner yolu birdir burada verilende nerde olursan ol yolun tek olduğu vurgusudur.

Siz ona ne gözle bakarsanız oda size o gözle bakar kimi Pislik atar o yine sudur akar sana göre verir kirlidir sırlıdır, ona soğuk bakarsanız bu sefer donar o alttan akmaya devam eder sizin yine ısınmanızı bekler ısınınca size saf ve temiz şekilde sunmaya devam eder. Eğer çok sıcaksanız tüm hallerini gösterir yani sırrı buhar olduğu yükseklere çıkışını ve tüm insanlara rahmet olarak yağmasını yani haktan gelen olduğunu hakkın sıırnı taşıdığını her sırrın kendinde olduğunu ama sana verdiği nokta belli yere kadardır sonrası yine sırdır.

Pir'in Söylendiği gibi su yücedir. Su tüm dünyada hayattır, Rahmettir. Hakkın tüm sırları gibi, bize görünen yüzü 3 şekildir donmuş hali buhar hali ve su halinde asıl görünmeyen yüzü, Yani sırdır.

Bizler Bir Gerçeğe Ne gözle bakarsak bakalım alacağımız cevap onun cevabınıda bir suyun insanlara verdiğiyle cevap gibidir.

Zekai Tüzün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder