10 Ağustos 2011 Çarşamba


MÜNKİR MÜNAFIK’IN SOYU, MÜNAFIK ATEİST’İN HUYU

ALINTI

Münkir: İnkar eden, Tanrının varlığını tanımayan, Ehlibeyt erkanını tanimiyan yani iman etmeyen, Alevi olmayan.

Müminler cikinca Hak divanına,
Münkir olanlarda hal nice oldu

(Pir Sultan Abdal)

Münafık: Bozguncu, iki yüzlü, inanmayan, inanmadığı halde inanmış görünen, Alevi olmayan.

Mümin olan Hakka tapar,
Münafıklar yoldan sapar.

(Pir Sultan Abdal)

Ateist: Allah’ın varlığına inanmayan, yani iman etmeyen, Alevi olmayan.

Muhammed Ali’nin güzel yolları,
simdi turlu türlü yol eylediler

(Pir Sultan Abdal)

İlginç bir durum….hele diyeceksin ki niye?..... Geçenlerde Ateistín biri Ceme girmiş Dede’ye de çok yakın oturuyordu nerdeyse Muhammed Ali’nin postuna kendisi oturacaktı ve okadır iştahlı dizlerine vuruyordu ki “Allah Allah deyu” görünüşte sanki semaha kalkıp göğe uçacaktı.

Şüphemiz yok Hak Muhammed Ali’dir, bilmeyene mülcem soyu dediler

(Pir Sultan Abdal)

İlginç olanda burada zaten, sen Münkir’sin veya Münafık’sın dediğim zaman hemen kızarlar karşı çıkarlar, ne diyorsun ya sensin Münkir diye karşılık verirler. Sen Ateistsin dediğim zaman normal karşılıyorlar. Üstelik bunlar genel anlamda ne kadar Alevi ailenin çocukları olsalarda yaşam boyunca sol örgütlerin içinde büyümüşlerdir “örneğin örgüt lideri” onlara belirli kişiliği vermiştir ve eski huylarından halen vaz geçmemişlerdir, dik kafalı hüküm verircesine yorumlar.

Muhammed Ali’nin güzel yolları, yola yana yana gider kalmadı

(Pir Sultan Abdal)

Bir örnek daha; Pir Sultan Abdal, Muhammed dinidir benim dinim diyor, buna karsı “Örgüt’çüler” Pir Sultan Abdalın Rozetini kullanarak Aleviliğin İslam dışı olduğunu savunuyorlar. Burada örgüt mü yoksa Pir Sultan Abdal’ım Tahkiye yapıyor? Yorum sizin….

Her kişi kendine sürek sürüyor, rehberin buyruğunu tutmuyor talip

(Pir Sultan Abdal)

Bu Pir Sultan Abdal’ın savunduğu canini başını koyduğu Islamı değerlerini çıkarırsak ne kalır biliyor musunuz; Tek şey kalır arkadaşlar ‘örgütçülere’ yem olacak özünü aslını yitirmiş Edep’ten Erkandan uzak bir toplum kalır.

Mümin olan yola yarar Münafık Dergahta n’arar

(Pir Sultan Abdal)

Herkes istediği gibi olabilir; Ateist, Zerdüşt, Saman veya Alevi olabilirsin bu bireyin kendi seçeneği ne istersen öyle ol kimse bir şey demez ama Ateist olup ta ceme girersen ilginç bir duruma düşersin. Hem ateist’sin yani inanmadığın halde inanmış görünürsün bunun karşılığı da Münafık’lıktır. Yani bir Ateist ceme girerse Münafık’lık ve Münkir’lik pozisyonuna düşer.

Ya göründüğün gibi ol yanda olduğun gibi görün ki seni erden saysınlar…

İki yüzlü, iki dilli olanlar
İki pirli, iki yollu olanlar
Anlar dahi kelptir lanet alanlar
Pire doğru gelen kul bana Yeter

(Pir Sultan Abdal)

Ateistin Musahibi olurmu…

Hayır olamaz. İmam Cafer Sadık buyruğu söyle söylüyor; Muhammed Mustafa kendi eliyle kuşağını açtı. Şahı Merdan Aliyel Murtazayı bağrına bastı. İkisi bir gömlekten baş gösterdiler. Başı iki gövdeyi bir gördüler. Hazreti Resul Ali hakkında su hadisi okudu “Lahmike lahmi, demmike demmi, ruhike ruhi, cismike cismi” eti etim, kani kanım, ruhu ruhum, cismi cismim.

Pir Sultan’ım Haydar öz çürük oldu murdarla musahip bir yere geldi

(Pir Sultan Abdal)

Yani yine ayni duruma düşüyor eğer ki bir ateist Musahip tutarsa münafık’lık ve münkir’lik pozisyonuna düşer. Bir taraftan İman etmiyorsun inanmıyorsun veya Aleviliği İslam dışı görüyorsun diğer taraf tan’da Muhammed Ali’nin davasını kendi davan olarak kabul ediyorsun yani inanmış gibi görünüyor sun ki buda Münafıklıktır.

Mürebbiye Ali gerek
Dört kapıda eli gerek
Musahibin hali gerek
Zira Ali Muhammed’dir

(Pir Sultan Abdal)

Bunları bu şekilde yorumlarken gördüğünüz gibi devamlı Pir Sultan Abdal’dan örnekler verdimdi bazı konular daha iyi açıklansın diye ve Musahiplik hakkındaki örnekide referans olarak İmam Cafer Sadık buyruğunu gösterdim. Hal böyle’yken simdi “Örgüt liderinin” ve onun yandaşları olan “yoldaşlarının” bindikleri kara trenin nereye gittiğini daha da iyi anlayacaksınız. bu tür açıklamalarını yani; Alisiz Alevilik, arayın tarayın Aleviliğin içerisinde İslam bulamasınız, ulu ozanlarımızı tahkiyeci olarak göstermelerini simdi daha da iyi anlayacaksınız. Bu tur düşünceler ta ezelden varımş’ki Pir Sultan Abdal bu tur şahıslar için bu tur nefesleri yazmış ve tespitler yapmış. Herkes kendisine sürek sürüyor rehberin buyruğunu tutmuyor talip…..İlginç hal böyle iken neyin birliğini savunuyorsunuz… Kırklar ceminde Kırkların Hazreti Muhammed’e verdiği cevabi verebilirsen birliği savunabilirsin; Bizim ulumuz küçüğümüz kırktır.

İnkar edenden kaçalım münkir bir gün paralanır

(Pir Sultan Abdal)

Bunların siyasi görüşleri tamamen dün dündür bugün bugündür görüsü içerisinde olduğu için İkrar veremeyeceklerinden bu tür açıklama yapma zorunlulukları var, ama 1400 yıldır Alevi toplumu Münkirlere lanet okuduklarından haberleri olmadan.

Derviş Muhammed’in hatemi nurdan onu bilen bu cihanı fark eder

(Pir Sultan Abdal)

Bizim inancımız 1400 yıldır yaşanılıyor ta Miraç’tan kırklardan Oniki İmamlarla bugüne kadar devam etti nicelerini gördük bize bu güzel inancımızı öğretiler. Daha dun kurulan Örgütçülük bugün ne yaptığını bilmiyor ve günden güne değişen sözleri özleri bundan sonra nereye gideçegide belli değil.

Muhammed kılavuz mahşer yerinde Islamın sancağını çeken Ali’dir

(Pir Sultan Abdal)

Bizi diğerlerinden ayrı kılan o güzel inancımızı nasıl yaşatabileceğimizi iyi bilmemiz lazım. Yani bizi biz yapan o Muhammed Ali yolunu, Hallaç’ın bilgisini, Yunusun sevgisini, Pir Sultan Abdal’ın İnancını, Dadaloğlunun kavgasını, Karacaoğlanın aşkını yaşatabilmemiz lazım. Yoksa diğer formülleri çok denedik ama tutmuyor ve şu anda zaten ‘’örgüt’’ belirli cabalar içinde boğuşuyor. Genelde ayni insanlar bazı şeyleri hor görüyorlar örnek vermek gerekirse İslam dişi savunucuları bayram kutlamaz dede tanımaz edep erkan bilmez ve Aleviyim demekten de geri kalmazlar. Bu kafalar önce sosyalsizimi savunan insanlardı ve girdikleri sol örgütleri bin parçaya böldüler bu bölücü tutumları onların karakter’leri oldu artık, ve sosyalizimin Berlin duvarı ile birlikte yıkıldı. Simdi sözde Aleviliğe geri dönmeye başladılar ama bu bölücü karakterlerini Alevi örgütlenmesinde sürdürmeye devam ettiriyorlar.

Simdi lütfen sadece Pir Sultan Abdal’ın Şiir’lerini okuyun ve okuduktan sonra Aklınızdaki yapacağınız Alevilik tanımı kesinlikle doğru tanım olacaktır.

Hu diyelim gerçeklerin demine
Gerçeklerin demi nurdan sayılır
Oniki imamın katarına düzülen
Muhammed Ali’ye yardan sayılır

(Pir Sultan Abdal)

Kaynak:aleviformlari.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder